(Cabeza y Paleta: carillera, carrilladas, aguja de cerdo, presa, cuello, cabecero, espandilla, cabeza delomo, cabezada, bondiola, cabeza de lomo, pluma, paleto de cerdo, paletilla, bola, paletilla deshuesada sin piel, hombro, secreto, jarrete, codillo, chamorro, patas, manitas, albanico, Lomo y Panceta: lomo con costilla, chuletero, chuletero cinta de lomo, carré, chuleta, chuletero, filete de lomo, solomillo, panceta, pecho con falda, costillas, costillar, costillas corta, costillas de lomo, tocino grueso, Jamón)
cortes de cerdo
Spansk styckning gris förekommer i flera varianter. Dels finns olika regionala varianter i Spanien, dels har andra spansktalande länder som Mexiko, Argentina och Peru egna namn på vissa styckdelar. Vad som redovisas på bilden anger styckdelar för Ibericogrisen. Andra stycknamn förekommer i förteckningen nedan utan att för den skull vara heltäckande. Läs mer om varje styckdel, se högerkolumnen.
Frente de carne (framdelskött):
Centro de carne (mittdelskött):
Costillas (costillar) = revbensspjäll. = tunna revben.
Grupa de carne (bakdelskött):
© Kunskapskokboken. Reviderat 2018-09