coconut flakes
flocons de noix de coco
fiocchi di cocco
Kokosflocken
copos de coco
Kokosflingor framställs (hyvlas) av torkad frövita (kopra). Läs mer > Kokosnötter. Flagorna kan vara mer eller mindre stora. Riktigt finmalt blir det kokosmjöl (se dito).
Omvandling flingor: 1 dl = 35 g. 100 g = 2,85 dl.
Hälsa/näring: Kokosflingor är vanligtvis glutenfritt. Flingorna är fiberrika (~23%) och fettandelen är mycket hög (~63%), huvudsakligen mättat fett vilket anses onyttigt (läs mer > Mättat fett).
SÅ ANVÄNDS KOKOSFLINGOR
Kokosflingor används i kakrecept, bakverk, müsli och efterrätter, liksom i asiatisk och indisk kryddstark mat. Smaken framhävs om man rostar flingorna en kort stund. Se recept, klicka på "recept" till höger om bilden ovan.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2018-03