Hälsa:
Näring: Källa SLV 2016.
Näringsberäkning: Det mesta av fettet sitter i skinnet. Om man inte avser att äta skinnet väljer man vid receptinläggning vara "utan skinn" för att få rätt näringsberäkning. Behåll dock i allmänhet skinnet på under tillagningen.
Produktion:
Jakt och uppfödning:
Styckning, mörning:
Miljö:
VIKT OCH PORTIONSVIKT
väger hel cirka gram och urtagen gram.
Vaktel urtagen | Råvikt | Skinn | Ben | Råkött | Tillagning | Lagat kött | av råvikt | Portioner |
Hel fågel | 150 g | 15% | 17% | 100 g | -25% | 75 | 50% | 0,5 |
Bröst 2 st | 50 g | 10% | 0% | 45 g | -20% | 36 | 72% | 0,25 |
Portionsvikt: Räkna med
vilket ger cirka gram tillagad köttvikt.
SÅ ANVÄNDS OCH TILLAGAS
Klassiska vaktelrätter:
---------------------------------------
Så tillagas
Skogsfågel
Andras recept:
Tillagningseffekt näring:
Förberedelse:
SÅ KOKAS
SÅ STUVAS
SÅ BRÄSERAS
SÅ PANNSTEKS
SÅ WOKAS
SÅ UGNLAGAS
SÅ GRILLAS
SÅ FRITERAS
RÖKT
© Testlagat av Kockskolans provkök 2013-01