(1. hacka, hackad 2. hugga, hugga av 3. tärna, tärnad, Så hackar man lök, örter)
1. mince, to hash 2. chop, choped 3. to dice, diced
1. hacher, haché 2. couper 3. couper en dés 4. paysanne = variés coupés 5. jardinière = variés 2-4 cm 6. mirepoix = 1-2 cm 7. macédoine = 5x5x5 mm 8. brunoise = 3x3x3 mm
1. tritare, tritato 2. tagliare 3. tagliare a dadi, tagliato a dadi
1. hacken, gehackt 2. hauen, abhauen 3. gewürfeln
1. picar, picado 2. cortar 3. corte en forma de dados
I det franska köket hackas, tärnas och skivas det en hel del. Julia Child: Om man inte lärt sig hantera kniven flinkt, blir 5 dl fint tärnade grönsaker och 1 kilo fint skivade champinjoner lätt lite avskräckande. Det tar åtskillig tid att lära sg hantera kniven effektivt. Skära och skiva se > skära, skiva. Läs mer > Stycka kött. Se film, klicka på "Basic Knife Skills" under bilden.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2020-02