ā la bourguignonne
(på burgundiskt vis, som i Bourgogne = vanligen en maträtt som innehåller rött bourgognevin)
as in Bourgogne = usually a dish containing red Burgundy wine
ā la bourguignonne, bourguignon 1. boeuf bourguignon 2. fondue bourguignonne 3. sauce bourguigonne
alla borgognona, come in Bourgogne = solitamente un piatto contenente vino rosso di Borgogna
wie in der Bourgogne = meist ein Gericht mit rotem Burgunderwein
como en Borgoņa = normalmente un plato que contiene vino tinto de Borgoņa
Ā la bourguignon (på burgundiskt vis, som i Bourgogne) avser vanligen maträtt som innehåller rött bourgognevin. Bourgogne är ett av världens främsta vinområden, som ligger i mellersta Frankrike sydost om Paris.
- Boeuf bourguignon är en smakrik köttgryta med rödvin. Se dito recept.
- Fondue bourguignonne är en köttfondue vanligen på nötkött. Se dito recept. Läs mer > Om köttfondue.
- Sauce Bourguignonneär klassisk brun stekskysås. Se dito recept.
Š Kunskapskokboken. Reviderat 2023.11