Grodda rucola

Grodda rucola

Rucola groddas på liknande sätt som andra groddar.

  1. Skölj ett par matskedar torkade frön noga. Gör små satser som äts upp inom några få dagar. Blötlägg i 10-dubbla mängden ljummet vatten, de sväller kraftigt.
  2. Häll av vattnet i en sil, skölj fröna i ljummet vatten. Låt rinna av.
    Lägg fröna i en vid, stor glasburk och täck över med luftig duk.
    Ställ burken lätt lutande i mörkt, ganska varmt utrymme, idealtemperatur 25°C.
  3. Låt gro i 3-6 dagar. Groddar börjar synas efter 1-2 dagar.
  4. Skölj fröna två gånger per dag i ljummet vatten. Det är viktigt för att förhindra jäsning och mögel. Plocka bort hårda, icke grodda frön.
  5. Ställ groddarna ljust i några timmar, så blir toppbladen gröna och karotinrika (A-vitamin).

Smak: Påtagligt kryddig.
Förvaras i öppen plastpåse i kylen vid högst 8°C.
Skölj dem i vatten varje dag och före användning.
Hållbar 3-4 dagar. Bäst är att äta dem direkt.