Grodda alfalfa

Grodda alfalfa

(grodda blålusern)

Engelsk översättning cultivate alfalfa

Fransk översättning cultiver luzerne

Italiensk översättning coltivare erba medica

Tysk översättning Luzerne kultivieren

Spansk översättning cultivar alfalfa

Odla alfalfa på varm plats (idealtemperatur 25°C), i mörkt utrymme om man vill ha vita groddar, eller ljust men ej i direkt solljus, för att få gröna groddar. Smak och konsistens skiljer sig något på de två odlingssätten.

  1. Lägg en matsked (2,5 cl) fröer i en stor glasburk eller groddningsburk. Häll på 2,5 dl ljummet vatten. Täck med luftigt tyg och låt stå över natt, de sväller kraftigt.

  2. Häll bort vattnet i sil och skölj med friskt, ljummet vatten. Låt rinna av. Lägg tillbaka fröna i burken, täck och ställ den lätt lutande på mörk eller ljus plats.

  3. Skölj fröerna minst två gånger per dag i ljummet vatten. Groddarna är färdiga att äta efter 2-6 dagar. Skölj groddarna innan konsumtion.

Smak: Mild, lätt sötaktig och doft av färska ärter.
Förvaras i öppen plastpåse i kylen vid högst 8°C.
Skölj dem i vatten varje dag och före användning.
Hållbar 3-4 dagar. Bäst är att äta dem direkt.