Grodda bönor

Grodda bönor

(grodda mungbönor)

Engelsk översättning cultivate mung beans

Fransk översättning cultiver fèves de mung

Italiensk översättning cultivare fagioli verdi

Tysk översättning Mungobohnen kultivieren

Spansk översättning cultivar judías mungo

Grodda i första hand mungbönor som inte behöver förvällas innan beredning.

  1. Skölj noga ett par matskedar torkade bönor. Blötlägg dem i cirka 10 timmar.
  2. Häll av vattnet, skölj bönorna i ljummet vatten. Låt rinna av. Lägg bönorna i en vid, stor glasburk eller skål. Ställ burken lätt lutande i mörkt utrymme, täck över med en luftig duk. Utvecklas bäst i värme 25°C. Låt gro i 3-4 dagar.
  3. Skölj groddarna två gånger per dag i ljummet vatten under groddningstiden. Plocka bort hårda, icke grodda bönor.
  4. Ställ dem ljust i några timmar, så blir toppbladen gröna och vitaminrikare.

Smak: Spröda med mild, behaglig smak.
Förvaras i öppen plastpåse i kylen vid högst 8°C.
Skölj dem i vatten varje dag och före användning.
Hållbar 3-4 dagar. Bäst är att äta dem direkt.