(kavla ut deg, kullra deg 1. rak brödkavle, kavle 2. brödkavel med handtag 3. kruskavel, krusknäck, brödknäck, knäckkavel, knäckebrödskavel, naggad kavel 4. randkavel, räfflad kavel, randad kavel, tunnbrödskavel, pizzakavel 5. mönsterkavel)
roll out 1. dowel, french rolling pin 2. handled rolling pin 3, 4, 5. textured, ridged, patterned rolling pin
abaisser 1. rouleau ā pâtisserie 2. rouleau ā poignée 3, 4, 5. rouleau ā pâtisserie texturé, nervuré, motifs
rotolo, stendente 1. matterello 2. matarello manico girevelo 3, 4, 5. mattarello strutturato, increspato pattern
rollen 1. französisches Nudelholz 2. Nudelholz mit Griff 3-5. Nudelholz strukturiertes, geriffeltes, gemustertes
rodar 1. rodillo recto 2. rodillo con mango 3-5. rondillo texturado, acanalado, estampado
Kavle = cylindriskt (trä-)stycke med speciell användning, till exempel budkavle, brödkavel eller mangelkavel.
Brödkavel är ett bakverktyg som används för att platta ut deg. Vanligtvis tillverkad av trä, men andra material förekommer som porslin, sten, silikon och non-stick. Kavelns yta är oftast slät men kan även ha annan utformning enligt nedan.
Š Kunskapskokboken. Reviderat 2021-09