(1. matlagningsmargarin, hushållsmargarin 2. bakmargarin, delikatessmargarin)
                
                1. cooking margarine 2. baking margarine
              
                
                1. margarine cuisson 2. margarine pâtisserie, margarine ā feuilletage
              
                
                1. margarina cusinare 2. margarina fare il pane
              
                
                1. Kochmargarine 2. Backmargarine
              
                
                1. cocinar margarina 2. hornear margarina
              
Mat- och bakmargarin omfattar förekommer i olika varianter. Står det margarin i receptet avses vanligen hushållsmargarin. För stekning bör fetthalten vara minst 60%. Margarin lämpar sig ofta bättre till bakning än smör.
Förvaras kallt vid högst +10°C. Går att frysa.
Hållbarhet:  2 månader eller mer.
Omvandling fast: 1 dl = 95 g. 100 g = 1,05 dl.
Omvandling smält: 1 dl = 90 g. 100 g = 1,1 dl.