barley meal
farine d´orge
farina d´orzo
Gerstemehl
harina de cebada
Kornmjöl är ett fullkornsmjöl malt av skalad kärna inklusive kli och grodd. Läs mer > Sädeskornets anatomi. Kornmjöl ingår i blandmjölet fyra sädesslag (läs mer > Lantbrödsmjöl).
Hälsa: Kornmjöl är rikt på näring (protein 11%) och kostfibrer (cirka 8%). Det finns Nyckelhålsmärkt kornmjöl.
SÅ ANVÄNDS KORNMJÖL
Kornmjöl har ingen bra bakningsförmåga och används därför till bröd som inte kräver hög volym, till exempel tunnbröd och andra flatbröd (läs mer > Om ojäst bröd, flatbröd). Kornmjöl kan blandas med rågsikt eller vetemjöl för att ge luftigt matbröd. Mjölet används även till välling, samt ingår i pitepalt.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2013-03