(skinkfärs)
pork mince
porc haché
carne macinata di maiale
Schweinehackfleisch
carne de cerdo picada
Fläskfärs är malt griskött och fettrikare än nötfärs. Fläskfärs används sällan rent till olika rätter, utan blandas vanligen med annan magrare färs (läs mer > Blandfärs).
Skinkfärs är mald skinka. Detta kött är betydligt magrare och passar speciellt bra till italienska maträtter.
SÅ ANVÄNDS FLÄSKFÄRS
Fläskfärs kan användas som annan färs till burgare, pannbiffar, köttbullar, pajer, gratänger, piroger, kåldolmar och liknande (läs mer > Köttfärsrätter). Köttet skall alltid vara genomstekt. Fläskfärs används dock sällan rent utan brukar blandas med annan färs (=blandfärs), till exempel nötfärs och viltfärs för att sådan färs annars blir fast och stum.
Klassiska nötfärsrätter:
© Kunskapskokboken. Reviderat 2015-09