(invertsocker, trimolin = 50/50 fruktos och glukos hydrolysbehandlat)
invert sugar, trimoline = 50/50 fructose and glucose hydrolysis treated
sucre inverti, trimoline = 50/50 fructose et glucose traité par hydrolyse
zucchero invertito, trimolina = 50/50 fruttosio e glucosio trattato con idrolisi
Invertzucker, Trimoline = 50/50 Fruktose und Glukose hydrolysebehandelt
zucchero invertito, trimolina = 50/50 fructosa y glucosa tratado con hidrólisis
SÅ ANVÄNDS INVERSOCKER
Invertsocker har sötare smak än vanligt strösocker, vilket gör att mängden socker kan minskas i recept. Blandat med vanligt socker så motverkas att sockret kristalliserar. Utnyttjas till exempel i sirap eller i en ganache (läs mer > Om ganache). Har också bättre konserverande effekt och hög förmåga att binda fukt från omgivande luft.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2021-05