Om efterrättssåser

Om efterrättssåser

(efterrättssåser)

Engelsk översättning dessert sauce

Fransk översättning sauce pour dessert

Italiensk översättning salsa dolce

Tysk översättning Dessertsosse

Spansk översättning salsa de postres

Sås till efterrätt är varianter med olika konsistens, flytande, halvfast och stelnad. Se recept, klicka på "recept" till höger om bilden ovan.

  • Vaniljsås serveras ljummen eller kall, vanligtvis som efterrättssås. Passar speciellt väl till äppelpajer och smulpaj med äpple och kanel. Läs mer > Om äggkräm - vaniljsås, vaniljkräm.
  • Chokladsås är en klassiker till marängsviss och glass. Läs mer > Om chokladsås.
  • Kolasås brukar vara barnens favorit. Läs mer > Om kolasås, kolaglasyr.
  • Karamellsås är ett alternativ till kolasås med djupare smaktoner. Det finns tjock och tunn karamellsås.Läs mer > Om karamellsås. 
  • Bär- och saftsås passar till allehanda efterrätter. Saftsås är klassisk till Ris à la Malta. Läs mer > Bärsås, saftsås.

© Kunskapskokboken. Reviderat 2020-05