Hals, högrev kalv }

Hals, högrev kalv }

(1. kalvhals 2. högrev av kalv)

Engelsk översättning 1. calf neck 2. calf chuck

Fransk översättning 1. collier de veau 2. basse côte de veau

Italiensk översättning 1. collo de vitello 2. reale de vitello

Tysk översättning Hohe Kalbsrippe

Spansk översättning 1. cuello de becerro 2. cogote de becerro, ternero

Hals och högrev

är nötdjurets axelpartiet.

Köttet som är smakrikt, fungerar till grytbitar t.ex. kalops eller dillkött, till köttfärs och hamburger­tillverkning. De muskler som ingår i högrev kräver lång kokning för att få acceptabel ätkvalitet.

Skära ut Dessa bitar av kalvrevben har ett mört, marmorerat kött. Idealisk för att enkelt göra alla traditionella kokta kalvköttsrecept som blanquette, kalvkött med morötter och många andra.