Fågelhjärta

Fågelhjärta

(kycklinghjärta, gåshjärta)

Engelsk översättning bird heart

Fågelhjärta, till exempel från kyckling, är en liten delikatess som sällan utnyttjas. I stället brukar de användas i hund- och kattmat.
  • Köttkvalité: Fast konststens.
  • Smak: Mild inälvssmak.
  • Alternativ vara: Annan krås (läs mer > Krås).
  • Försäljning: Sällsynt förekommande. På större fåglar som gås brukar dock hjärta och annan krås medfölja om man köper hel fågel. 
  • Förvaring: Förvaras kallt.


SÅ ANVÄNDS FÅGELHJÄRTA

Fågelhjärta kan kokas, stekas eller grillas (som på bilden ovan) och serveras som hel rätt eller som plockmat. Gåshjärta och annan krås brukar serveras till svartsoppa (se recept > Svartsoppa med krås).


© Kunskapskokboken. Reviderat 2016-08