Tillagning fågel }
Fågel kan tillagas på allehanda sätt, men vanligen på följande sätt.
- Äldre fåglar t.ex. hönor är sega i köttet och måste långkokas för att bli mört. Äldre fågel kan med fördel rimmas (saltas) vilket mjukar upp köttet. Läs mer > Så kokas fågel.
- Koka: Att koka fågel var vanligt förr. Kyckling kan med fördel kokas. Annan tam- och vildfågelkött kokas sällan numera. Läs mer > Så kokas fågel.
- Steka/bräsera: Fågel steks sällan, men bräseras ofta (steka+koka i gryta). Större fågel
Restmat: Särskilt mörkt kött är känsligt, känsligare än ljust kött. Detta beror på att järnet i köttet påskyndar oxidation i fettsyror som ger bismak. Fågelkött äts kallt eller lätt uppvärmt. Läs mer om restmat > Dagens eftersmak.
Pågående arbete, text ej klar.