(eng. pickles = grönsaker eller frukt i ättika eller saltat vatten, särskilt gurka, achars = indiska pickles)
pickles = vegetable or fruit in vinegar or in salty water, especially cucumber. Achars = indian pickles.
eng. pickles = légume ou fruit au vinaigre ou à l´eau salée, en particulier cornichons. Achars = pickles indiens.
sottaceti, pickles = verdure o frutta in aceto o acqua salata, in particolare cetriolo. Achars = sottaceti indiani.
eng. pickles = Gemüse oder Obst in Essig oder Salzwasser, insbesondere Gurke. Achars = indische Pickels.
encurtidos, pickles = verduras o frutas en vinagre o agua con sal, especialmente pepinillos. Achars = encurtidos indios.
Pickles brukar avses (späda) grönsaker eller frukt inlagda i vinäger- eller saltlag med varierande kryddning. Speciellt om gurka (ättiksgurka eller saltgurka, läs mer > Inlagd gurka). "To pickle" = lägga i saltlag/salta in eller lägga i vinäger-/ättikslag (och socker). Kan också beteckna inläggning av annat som kokta ägg (pickled eggs), inlagd sill (pickled herring) eller rimmat kött (pickled meat). I Sverige finns inte sådant specifikt begrepp utan vi talar om att "lägga in" grönsaker och annat respektive "insaltning". I Frankrike används begreppet "marinera" (läs mer > Om inläggning, marinering; eller > Om insaltning). Se filmer via länk nedan. Se "recept" via länk till höger om bilden ovan.
Historia: Pickles har sitt ursprung från Indiens "achars", vilket är starkt kryddade inlagda grönsaker.
Ingredienser i varierande grad:
ANVÄNDNING
Pickles används som pikanta tillbehör till mat och då främst till (kalla) kötträtter, men också till ost och annat.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2021-09