 
         
          (snittselleri, persiljeselleri, (bladselleri) = förädlad blekselleri med mildare smak)
Latin: Apium graveolens var. secalinum
                 celery leaves = processed celery herb with milder taste
                celery leaves = processed celery herb with milder taste
              
                 feuilles de céleri = herbe de céleri transformée avec un goût plus doux
                feuilles de céleri = herbe de céleri transformée avec un goût plus doux
              
                 foglie di sedano = erba di sedano lavorata con un gusto più delicato
                foglie di sedano = erba di sedano lavorata con un gusto più delicato
              
                 Schnittsellerie = verarbeitetes Selleriekraut mit milderem Geschmack
                Schnittsellerie = verarbeitetes Selleriekraut mit milderem Geschmack
              
                 hojas de apio = hierba de apio procesada con un sabor más suave
                hojas de apio = hierba de apio procesada con un sabor más suave
              
Snittselleri (bladselleri) är biologiskt en sortvariant av arten selleri (läs mer > Selleri, stjälkselleri). Det är en lågväxt sort med mjällare konsistens och mildare smak än stjälkselleri. Utseendet är snarlikt körvel. Kallas ofta bladselleri vilket egentligen är ett annat namn på stjälkselleri. Se recept, klicka på recept till höger om bilden ovan.
Odla: Snittselleri odlas på liknande sätt som blekselleri. Selleri trivs på solig plats i lucker, mull- och kalkrik jord. Den bör förkultiveras innomhus i mars-april för att få tidig skörd. Den vill ha jämn tillgång på vatten för att bladen skall få den rätta smaken. Skörda efter behov. Kan med fördel odlas i kruka innomhus. Läs mer > Odla snittselleri.
SÅ ANVÄNDS SNITTSELLERI
Snittselleri används på samma sätt som persilja i sallader eller som garnityr och som smaksättare i soppor, grytor och wokrätter.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2021-10