Vårrulledeg är asiatisk lövtunn deg liknade filodeg, som främst används till dumplings. Det finns tre varianter. Se recept, klicka på "recept" till höger om bilden ovan.
Vårrulledeg är sällsynt förekommande i vanliga livsmedelsbutiker, men väl i asiatiska butiker. Benämns "spring roll pastry/wrapper". "wonton pastry/wrapper" eller "rice paper wrapper" (läs mer > Om vårrulle- dumplingsdeg). Det finns också färdiglagade vårrullar att köpa (läs mer > Om vårrulle, vårrulledeg).
SÅ ANVÄNDS VÅRRULLEDEG
Degen används till asiatiska dumplings fyllda på allehanda sätt, även med söt fyllning (läs mer > Om mat i degknyten). De kan kokas, ångkokas eller stekas i het olja. Serveras ofta som ingrediens i soppa (se recept > Wontonsoppa). Friterade äts gärna med sötsyrlig sås att dippa i. Se recept, klicka på "recept" till höger om bilden ovan. Se filmer via länkar nedan.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2020-10