Bordsmargarin }

Bordsmargarin }

(bordsmargarin, lättmargarin, mjölkfri bordsmargarin, delikatessmargarin)

Engelsk översättning table margarine, spredable margarine

Fransk översättning margarine de table, margarine ā tartiner

Italiensk översättning margarina spalmabile

Tysk översättning Tafelmargarine

Spansk översättning margarina de mesa, margarina facil de untar

Bordsmargarin skall vara lätt bredbart direkt från kylskåpet och helst förpackad i lämplig bordsför­packning. Bordsmargarin håller i allmänthet en fetthalt runt 70%, varav ca 40% är rapsolja. Förekommer även mjölkfri variant.

Delikatessmargarin är en bredbar produkt, men sällan förpackad i lämplig bordsförpackning. Fetthalt 80-90%.

Lättmargarin håller fetthalt 25-50 %.

Smältpunkt: Vanligt margarin har hög smältpunkt, smälter runt 45°C. För att få margarin flytande blandas det med hög andel vegetabiliska fetter som har låg smältpunkt. Läs mer om smältpunkt, se > Fryspunkt, kokpunkt. 

Förvaras kallt vid högst +10°C. Går att frysa.
Hållbarhet:  2 månader eller mer.