Mirchi bahji, indiskt friterat grönt i kikärtsdeg

Foto: Film: Hebbars kitchen, mirchi bajji

Mirchi bahji, indiskt friterat grönt i kikärtsdeg

Lägg till ingredienser

Antal: 4

Chilifrukt färsk

4.0 

st stora

Kikärtsmjöl

5.0 

dl

Salt

1.0 

krm

Bakpulver

0.5 

tsk

Ajovan, ajwain

0.5 

tsk

Salt

 

 

Vatten

0.8 

dl

Matolja

1.0 

msk

Matolja till stekning

 

 

 

Tillval:

 

Rismjöl

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 287

Kcal / portion: 298

GBR (GI) / port: 14

Recept: 1192 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 7%

Kolhydrater: 34%

Fibrer: 7%

(Tillagad portion: 104 gram)

Ingredienser

Visa:

Chilifrukt färsk 4.0 st stora 4%

Kikärtsmjöl 5.0 dl 81%

Salt 1.0 krm 0%

Bakpulver 0.5 tsk 0%

Ajovan, ajwain 0.5 tsk 0%

Salt 0%

Vatten 0.8 dl 0%

Matolja 1.0 msk 10%

Matolja till stekning 0%

 

Tillval:

Rismjöl 2.0 msk 4%

Tillagning (30 min )

Se film, klicka på "Hebbars Kitchen" under bilden.

  1.  Snitta chilifrukten på längden och rensa ut kärnorna.
  2. Hetta upp frityrolja till 175C-
  3. Frityrsmet: Blanda väl kikärtsmjöl med rismjöl (ej nödvändigt), ajovan och salt.
  4. Tillsätt vatten? och blanda till en slät klumpfri tjock smet.
  5. Hetta upp matolja och tillsätt detta och blanda väl.
  6. Panera: Doppa chilin i smeten och lät smeten rinna av lite så att lite av chilin blir synlig.
  7. Fritera: Stek på var sida någon minut eller två tills smeten blivit gyllenbrun. Låt rinna av på hushållspapper.
  8. Servera med god sås eller chutney.

Kockens kommentar

Bhaji (bhajee, bhajji) kallas friterade grönsaker i syd-västra Indien. I norra Indien mer känd som pakora. Det finns många olika varianter med olika grönsaker och smaksättning. Michi = chilipepparfrukt. Vanligt förekommande som "street food" och som snacks på festivaler serverad med någon dippsås. 

Alternativ

Pakora

Fler recept inom Friterat grönt

Liknande recept som Mirchi bahji, indiskt friterat grönt i kikärtsdeg