Grilled skirt steak, grillad bringfäste med bönfrikassé

Foto: Gordon Ramsay, Skirt Steak

Grilled skirt steak, grillad bringfäste med bönfrikassé

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Bringfäste nöt

600.0 

gram

Matolja till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillvalsalternativ:

 

Espelette chili

 

 

Kajennpeppar mald

 

 

 

Tillbehör:

 

Chorizokorv klassisk

100.0 

gram

Schalottenlök

2.0 

styck

Vitlök

1.0 

klyfta

Cannellinibönor konserverad

1.0 

burk

Mangold

2.0 

blad

Kycklingbuljong avfettad

1.0 

dl

Smör

30.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så grillas nötstek >

 

 

Om frikassé >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 176

Kcal / portion: 537

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2150 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 10%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 305 gram)

Ingredienser

Visa:

Bringfäste nöt 600.0 gram 33%

Matolja till stekning 2.0 msk 11%

Salt och peppar 0%

 

Tillvalsalternativ:

Espelette chili 0%

Kajennpeppar mald 0%

 

Tillbehör:

Chorizokorv klassisk 100.0 gram 21%

Schalottenlök 2.0 styck 2%

Vitlök 1.0 klyfta 0%

Cannellinibönor konserverad 1.0 burk 20%

Mangold 2.0 blad 1%

Kycklingbuljong avfettad 1.0 dl 0%

Smör 30.0 gram 10%

 

Kockskolan:

Så grillas nötstek > Äts ej

Om frikassé > Äts ej

Tillagning (30 min )

Se film, klicka på "Gordon Ramsay" under bilden.

  1. Förbered tillbehör enligt eget önskemål.
    Nedan redovisas Gordon Ramsays förslag. Rumstemperera köttet. Hetta upp grillen.
  2. Chimichurri är en argentinsk oljedressing till grillat kött eller fisk. Se separat recept via länk nedan, om sådan önskas. 
  3. Bönfrikassé (enligt filmen): Tärna chorizo, skala och finhacka lök och vitlök. Skölj bönor och låt rinna av, hacka mangold. Stek korven, tillsätt lök och vitlök och låt steka en liten stund. Tillsätt bönor, kycklingbuljong och mangold. Låt koka samman. Tillsätt några klickar smör mot slutet.
  4. Kött: Putsa, skölj av och torka av köttet. Snitta köttet lätt varje centimeter på båda sidor för att göra det mer lättuggat och så att kryddorna tränger in bättre. Olja in köttet.
  5. Krydda med salt och andra kryddor enligt eget önskemål. I filmen används "epilette" som är en röd fransk AOC-klassad chilifrukt (läs mer, klicka på ingrediensen). Eller använd kajennpeppar.  
  6. Grilla: Lägg köttet på mycket het direkt värme. Grilla två (tre) minuter på var sida. Ta av köttet och låt vila i minst 15 minuter.

Kockens kommentar

Bringfäste är kossans magmuskler, vilket även gäller njurtapp. Ett okänd köttstycke i Sverige, men mycket uppskattat i många andra länder. Köttet är smakrikt och prisvärt. Kan beställas hos köttspecialist. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Passar till

Chimichurri sauce

Fler recept inom Grillat nötkött

Liknande recept som Grilled skirt steak, grillad bringfäste med bönfrikassé