Firecracker prawns, friterade jätteräkor i filodeg med sötsur sås ¤

Foto: Tango Mango

Firecracker prawns, friterade jätteräkor i filodeg med sötsur sås ¤

Lägg till ingredienser

Styck: 16

Jätteräkor, tigerräkor råa

16.0 

styck

Filodeg fryst

1.0 

förp.

Majsstärkelse

 

 

Frityrolja till fritering

 

 

 

Marinad:

 

Vitlök

2.0 

klyftor

Ingefära färskriven

0.5 

tsk

Sesamolja

0.5 

tsk

Sojasås

1.0 

tsk

Söt/sweet chilisås

1.0 

tsk

Majsstärkelse

1.0 

tsk

 

Tillbehör:

 

Sötsur sås

2.0 

dl

Lime färskpressad

2.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Så friterar man >

 

 

Om chilisåser >

 

 

Om sötsura såser >

 

 

Om filodeg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 161

Kcal / portion: 135

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2154 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 1%

Kolhydrater: 26%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 83 gram)

Ingredienser

Visa:

Jätteräkor, tigerräkor råa 16.0 styck 23%

Filodeg fryst 1.0 förp. 67%

Majsstärkelse 0%

Frityrolja till fritering Äts ej

 

Marinad:

Vitlök 2.0 klyftor Äts ej

Ingefära färskriven 0.5 tsk Äts ej

Sesamolja 0.5 tsk Äts ej

Sojasås 1.0 tsk Äts ej

Söt/sweet chilisås 1.0 tsk Äts ej

Majsstärkelse 1.0 tsk Äts ej

 

Tillbehör:

Sötsur sås 2.0 dl 9%

Lime färskpressad 2.0 styck 1%

 

Kockskolan:

Så friterar man > Äts ej

Om chilisåser > Äts ej

Om sötsura såser > Äts ej

Om filodeg > Äts ej

Tillagning

  1. Tina filodeg, men se till att den är kall vid beredning och tillagning.
  2. Tillred sås. Klyfta lime. Skala räkorna, men behåll stjärtfenan.
  3. Marinera: Skala och pressa vitlök. Blanda marinadingredienserna och gnid in räkorna med detta. Låt marinera i 20 minuter. Torka av dem.
  4. Hetta upp frityrolja till 190°C. Läs mer > Så friterar man.
  5. Blanda lite stärkelsemjöl med lite vatten. Ta ut filodegen ur kylskåpet och skär ut tårtstora trianglar. Triangelbasen = räkans längd.  Lägg räkan vid basen och rulla in den i degen. Pensla triangeltoppen med lite stärkelsevätska så att den klistrar fast.
  6. Fritera räkorna i cirka 3 minuter tills genomkokt och till fin gyllene skorpa. Låt rinna av på hushållspapper.
  7. Servera med sötsur sås och limeklyftor.

Kockens kommentar

Firecracker = smällare.

Passar till

Sötsur sås

Fler recept inom Förrätt med räkor, kräftor

Liknande recept som Firecracker prawns, friterade jätteräkor i filodeg med sötsur sås ¤