Pankopanerade lammtestiklar

Foto: La Popotte à Lolo

Pankopanerade lammtestiklar

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Lammtestiklar

6.0 

styck

Smör till stekning

50.0 

gram

Fettupptag vid stekning

30.0 

gram

Om fettupptag >

 

 

 

Panering som äts:

 

Se kockens kommentar

 

 

Vetemjöl till panering

2.5 

dl

Ägg

1.0 

styck

Panko till panering

1.5 

dl

el. ströbröd

 

 

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas testiklar >

 

 

Så panerar man >

 

 

Näringsberäkna panering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 417

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1666 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 6%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 247 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammtestiklar 6.0 styck 33%

Smör till stekning 50.0 gram Äts ej

Fettupptag vid stekning 30.0 gram 13%

Om fettupptag > Äts ej

 

Panering som äts:

Se kockens kommentar Äts ej

Vetemjöl till panering 2.5 dl 32%

Ägg 1.0 styck 4%

Panko till panering 1.5 dl 18%

el. ströbröd Äts ej

Salt 0%

 

Kockskolan:

Så lagas testiklar > Äts ej

Så panerar man > Äts ej

Näringsberäkna panering Äts ej

Tillagning

  1. Förbered: Avlägsna den tjocka omslutande hinnan med en vass kniv (se film > Så tillagas testiklar). Skär testiklarna i 1,5-2 centimeter tjocka skivor. De kan även tillagas hela som på bilden, men måste då förkokas längre tid.
  2. Koka upp lättsaltat vatten. Låt skivorna sjuda 1 minut (10-15 minuter för hel testikel). Ta upp och låt rinna av väl.
  3. Dubbelpanera: Vänd skivorna först i mjöl, sedan i ägg uppvispat med gaffel och till sist rulla dem i panko (eller ströbröd). Låt vila/torka en stund.
  4. Steka: Hetta upp en stekpanna på medelvärme och lägg i en ordentlig klick smör. När smöret slutat fräsa och precis börjat bli brunt, läggs några skivor i pannan, inte alltför trångt. Sänk värmen något. Rätt värme är viktigt (läs mer > Så panerar man).
  5. Stek skivorna 2-3 minuter per sida. Kontrollera att inte undersidan vidbränns. Vänd när gyllenbrunt och salta ovansidan. Tillsätt lite extra smör utefter kanten vid behov, det måste hela tiden vara fett i pannan, annars blir de svartbrända.

Kockens kommentar

Skivorna kan med fördel även doppas i frityrsmet och friteras. Läs mer > Klicka på ingrediensen och på "Så lagas testiklar".

Panering som äts: Ingrediensmängderna avser det som äts. Detta för att få rättvisande portionsvikter och näringsvärden. Vid själva paneringen behövs extra mängd. Panerad vara blir ganska fett- och kaloririk. Testiklarna med panering och fettupptag väger tillagad 250 gram per portion, varav panering 30%. Energimängd 415 Kcal, varav 67% finns i paneringen. Läs mer > Näringsberäkna panering.

Fler recept inom Övriga inälvor

Liknande recept som Pankopanerade lammtestiklar