Lägg till ingredienser

Antal bitar: 30

Strösocker

500.0 

gram

Honung

100.0 

gram

Vatten

1.6 

dl

Äggvita

180.0 

gram

Gelatinblad

25.0 

gram

Rosenvatten

1.0 

tsk

Skal av apelsin

1.0 

styck

Maizena ljus

 

 

Florsocker

 

 

 

Alternativ:

 

Apelsinblomvatten

 

 

 

Kockskolan:

 

Om blomvatten >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 262

Kcal / portion: 84

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2529 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 0%

Kolhydrater: 60%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 32 gram)

Ingredienser

Visa:

Strösocker 500.0 gram 80%

Honung 100.0 gram 13%

Vatten 1.6 dl 0%

Äggvita 180.0 gram 3%

Gelatinblad 25.0 gram 3%

Rosenvatten 1.0 tsk 0%

Skal av apelsin 1.0 styck 0%

Maizena ljus 0%

Florsocker 0%

 

Alternativ:

Apelsinblomvatten 0%

 

Kockskolan:

Om blomvatten > Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Lägg gelatin i vattenbad.
  2. Koka socker, vatten och honung till 130°C. Rör om.
  3. Börja vispa äggvita när sockerlagen nått 120°C.
  4. Tillsätt sockerblandningen till äggvitorna i en tunn stråle medan du vispar på hög hastighet eller som en tok. Sänk sedan hastigheten och vispa tills smeten svalnat.
  5. Tillsätt rosenvatten, apelsinskal och gelatinet mot slutet.
  6. Tag upp och låt stelna. Skär i bitar och rulla i blandat maizena och florsocker.

Kockens kommentar

Apelsinblomvatten är ett alternativ som används till marshmallows i USA.

Fler recept inom Övrigt godis

Liknande recept som Rosenmarshmallows