Grönsakssoppa med frikadeller

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grönsakssoppa med frikadeller

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Blekselleri

2.0 

stjälkar

Morot

2.0 

styck

King solo vitlök

1.0 

styck

Zucchini

1.0 

styck

Gul lök

1.0 

styck

Purjolök

0.5 

styck

Olivolja

2.0 

msk

Savojkål ansad

0.2 

styck

Tomater hela burk

2.0 

burkar

Vita bönor i tomatsås burk

1.0 

burk

Grönsaksbuljong }

1.0 

liter

el. grönsaksfond konc.+vatten

 

 

Vitt matbröd

4.0 

skivor

Parmesan

 

 

 

Frikadeller:

 

Kalvfärs

400.0 

gram

Ägg

2.0 

styck

Parmesan nyriven

1.0 

dl

Persilja

0.5 

kruka

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

 

Kockskolan:

 

Om frikadeller >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 65

Kcal / portion: 614

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2457 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 3%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 939 gram)

Ingredienser

Visa:

Blekselleri 2.0 stjälkar 0%

Morot 2.0 styck 3%

King solo vitlök 1.0 styck 1%

Zucchini 1.0 styck 2%

Gul lök 1.0 styck 2%

Purjolök 0.5 styck 1%

Olivolja 2.0 msk 9%

Savojkål ansad 0.2 styck 2%

Tomater hela burk 2.0 burkar 6%

Vita bönor i tomatsås burk 1.0 burk 16%

Grönsaksbuljong } 1.0 liter 2%

el. grönsaksfond konc.+vatten Äts ej

Vitt matbröd 4.0 skivor 13%

Parmesan 0%

 

Frikadeller:

Kalvfärs 400.0 gram 30%

Ägg 2.0 styck 5%

Parmesan nyriven 1.0 dl 7%

Persilja 0.5 kruka 0%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

 

Kockskolan:

Om frikadeller > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Krossa vitlök. Hacka persilja. Blanda ingredienserna till frikadellerna. Rulla till bollar. Koka dem sakta i grönsaksbuljong tills de flyter upp. Lyft ur frikadellerna med hålslev.
  2. Skala lök och vitlök, hacka fint. Skala och skär morot i cm-stora bitar. Skiva blekselleri och purjolök. Skär ner zucchini i cm-bitar. Strimla savojkål.
  3. Fräs lök och vitlök i olivolja i 5 minuter på svag värme. Slå på tomater och koka i 5 minuter. Tillsätt morötter, blekselleri och grönsaksbuljong, koka i 10 minuter.
  4. Sila av bönor och spola av i vatten. Tag en slev av soppan och 1/3 av bönorna och mixa det till en puré.
  5. Tillsätt savoykål, zucchini, bönpuré och resten av bönorna. Koka 5-6 minuter till under lock. Smaka av med salt och peppar.
  6. Rosta det vita brödet och lägg i botten på en djup tallrik. Slå på soppa. Ringla lite olivolja på. Lägg i frikadeller och riv över parmesan.

Kockens kommentar

En mycket god, mustig och mättande soppa som även passar utmärkt som vegetarisk utan frikadeller och med vegetarisk fond.

Fler recept inom Köttsoppa

Liknande recept som Grönsakssoppa med frikadeller