Grillad lammrygg med sallad på sötpotatis smaksatt med apelsin }

Grillad lammrygg med sallad på sötpotatis smaksatt med apelsin }

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Lammkarré utan ben

600.0 

gram

Paprikapulver

1.0 

msk

Kummin krossad

2.0 

msk

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Rapsolja neutral

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Sallad:

 

Sötpotatis

2.0 

styck

Rödlök

1.0 

styck

Haricots verts färska

100.0 

gram

Fikon färska

2.0 

styck

Apelsin hel

1.0 

styck

Chilifrukt röd

0.2 

styck

Dijonsenap ¤

1.0 

msk

Äggula

1.0 

styck

Vitvinsvinäger

1.0 

msk

Rapsolja blommig

1.5 

dl

Salt och peppar

 

 

Blandsallat

 

 

Koriander färsk

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas lammkarré >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Allesverloren Tinta Barocca

Kryddigt rött vin
Pris: 120 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 199

Kcal / portion: 776

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3103 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 14%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 390 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammkarré utan ben 600.0 gram 33%

Paprikapulver 1.0 msk 1%

Kummin krossad 2.0 msk 2%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Rapsolja neutral 1.0 msk 4%

Salt och peppar 0%

 

Sallad:

Sötpotatis 2.0 styck 13%

Rödlök 1.0 styck 2%

Haricots verts färska 100.0 gram 1%

Fikon färska 2.0 styck 2%

Apelsin hel 1.0 styck 2%

Chilifrukt röd 0.2 styck 0%

Dijonsenap ¤ 1.0 msk 1%

Äggula 1.0 styck 2%

Vitvinsvinäger 1.0 msk 0%

Rapsolja blommig 1.5 dl 36%

Salt och peppar 0%

Blandsallat 0%

Koriander färsk 0%

 

Kockskolan:

Så lagas lammkarré > Äts ej

Kock: Kocklandslaget

Uppdragsgivare: Svensk Raps

Tillagning (1 tim )

  1. Mortla paprikapulver, kummin och vitlök i lite olja. Gnid in lammet med blandningen och låt stå och marinera medan du gör salladen.
  2. Skala och koka sötpotatis i saltat vatten cirka 30 minuter. Låt svalna något medan du gör majonnäsen.
  3. Strimla rödlök. Riv skal på apelsin. Finhacka chili. Filéa apelsin, klyfta och dra av det tunna skalet.
  4. Blanda dijonsenap, äggula och vinäger. Droppa försiktigt i oljan under vispning till en tjock konsistens. Salta och peppra samt smaksätt med apelsinskal och chili.
  5. Tärna sötpotatisen grovt och vänd ner sötpotatis, rödlök, haricot vertes och apelsinfiléer i majonäsen.
  6. Riv olika salladssorter grovt och blanda med färsk koriander. Lägg sallad och koriander underst på ett fat och toppa med potatissallad och delade färska fikon.
  7. Stick in en stektermometer till mitten av köttet. Grilla lammet försiktigt (ej för hett) till en innertemperatur på 56–58°C, cirka 10 minuter. Låt vila något innan det skärs upp.

Kockens kommentar

Lammrygg kan avse hela ryggen, men vanligtvis avser det den främre delen som också benämns karré. Urbenad karré kallas vanligtvis för lammentrecôte. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Grillat lamm

Liknande recept som Grillad lammrygg med sallad på sötpotatis smaksatt med apelsin }