Rödkålssallad med valnötter till maten

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rödkålssallad med valnötter till maten

Lägg till ingredienser

Portioner: 8

Rödkål ansad

400.0 

gram

Russin

2.0 

dl

Apelsin hel

1.0 

styck

Valnötskärnor

100.0 

gram

Olivolja

2.0 

msk

Smör till stekning

2.0 

msk

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Om kål >

 

 

Om sallader >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 217

Kcal / portion: 211

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1687 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 14%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 97 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödkål ansad 400.0 gram 7%

Russin 2.0 dl 20%

Apelsin hel 1.0 styck 5%

Valnötskärnor 100.0 gram 40%

Olivolja 2.0 msk 13%

Smör till stekning 2.0 msk 11%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Om kål > Äts ej

Om sallader > %

Tillagning (30 min )

  1. Strimla rödkål tunt. Riv skal från apelsin. Grovhacka valnötter. Blanda alla ingredienserna.
  2. Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna.
  3. Stek salladen i omgångar på medellåg värme tills kålen mjuknat. Salta lätt.

Fler recept inom Kål- och råkostsallader ¤

Liknande recept som Rödkålssallad med valnötter till maten