Valnötssnäckor med getost och honung

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Valnötssnäckor med getost och honung

Lägg till ingredienser

Små bullar: 36

Vetemjöl

1.0 

liter

Vatten

2.5 

dl

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Mjölk

2.5 

dl

Jäst färsk

25.0 

gram

Valnötskärnor

50.0 

gram

Salt

1.0 

tsk

Mjöl till utbakning

1.0 

dl

 

Fyllning:

 

Chèvre

200.0 

gram

Honung flytande

0.5 

dl

Rucolasallat

25.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så knådas, rivs deg >

 

 

Så formas vetebullar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 288

Kcal / portion: 115

GBR (GI) / port: 5

Recept: 4128 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 10%

Kolhydrater: 39%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 40 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 1.0 liter 51%

Vatten 2.5 dl 0%

Smör normalsaltat 50.0 gram 9%

Mjölk 2.5 dl 4%

Jäst färsk 25.0 gram 1%

Valnötskärnor 50.0 gram 8%

Salt 1.0 tsk 0%

Mjöl till utbakning 1.0 dl 5%

 

Fyllning:

Chèvre 200.0 gram 17%

Honung flytande 0.5 dl 6%

Rucolasallat 25.0 gram 0%

 

Kockskolan:

Så knådas, rivs deg > Äts ej

Så formas vetebullar > Äts ej

Tillagning (1 tim 30 min + 1 tim )

För detaljerad beskrivning se recept > Vetebullar grundrecept. Läs mer > Så tillreds vetebrödsdeg.

  1. Rumstemperera smör. Smält smör kan användas, men kräver lite mer mjöl och ger lite torrare bröd. Grovhacka valnötter.
  2. Deg: Smula jäst i en stor bunke. Lös upp med ljummet vatten. Tillsätt mjölk. Tillsätt mjöl med salt, lite i taget och arbeta samman till en lös deg, hellre lätt kladdig än torr.
  3. Knåda degen väl på mjölat bakbord (läs mer > Så knådas, rivs deg). Låt jäsa till dubbel storlek under bakduk i 45 minuter. 
  4. Kavla ut degen tunt (2-3 mm) till en rektangulär platta.
  5. Fyllning: Smula på chèvre och ringla över honung. Hacka rucola och lägg på.
  6. Forma: Rulla ihop degen från långsidan. Skär rullen i 1½ cm breda bitar. Lägg i pappersformar eller på smord plåt. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.
  7. Förvärm ugnen på 225°C.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen i 8-10 minuter.
  9. Nygräddade bullar smakar bäst. Bullarna kan frysas i tre månader. Tinas helst långsamt och kan värmas upp i ugn.

Kockens kommentar

Vetebullar formas på olika sätt. Läs mer > Så formas vetebullar.

Alternativ

Feta bullar

Ört- och vitlöksbullar

Fler recept inom Små bröd, frallor, kuvertbröd

Liknande recept som Valnötssnäckor med getost och honung