Hjortronkompott till kötträtt

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Hjortronkompott till kötträtt

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Hjortron färska

250.0 

gram

Äpple rött, syrligt

2.0 

styck

Ingefära färsk

2.0 

cm

Stjärnanis

3.0 

styck

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 57

Kcal / portion: 65

GBR (GI) / port: 2

Recept: 261 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 1%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 5%

(Tillagad portion: 114 gram)

Ingredienser

Visa:

Hjortron färska 250.0 gram 52%

Äpple rött, syrligt 2.0 styck 39%

Ingefära färsk 2.0 cm 6%

Stjärnanis 3.0 styck 3%

Salt 0%

Tillagning (20 min )

  1. Kärna ur äpplena och skär i tunna skivor. Skala och finhacka ingefära.
  2. Lägg äpple, ingefära, hjortron, stjärnanis i en kastrull. Låt småkoka under lock i 10 minuter. Salta.

Kockens kommentar

Ett sötsurt tillbehör som passar bra till kött.

Passar till

Pärlhönsburgare

Fler recept inom Salsasallader ¤

Liknande recept som Hjortronkompott till kötträtt