Indisk linssoppa (friluftsmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Indisk linssoppa (friluftsmat)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 2

Gul lök

1.0 

styck

el. rostad lök

 

 

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Olivolja

1.0 

msk

Röda linser torkade

1.5 

dl

Tomatpuré konserv

2.0 

msk

el. chilisås

 

 

Vatten

8.0 

dl

Grönsaksbuljongtärning

1.0 

styck

Garam masala

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om linser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 59

Kcal / portion: 332

GBR (GI) / port: 1

Recept: 664 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 1%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 566 gram)

Ingredienser

Visa:

Gul lök 1.0 styck 8%

el. rostad lök 0%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%

Olivolja 1.0 msk 17%

Röda linser torkade 1.5 dl 66%

Tomatpuré konserv 2.0 msk 2%

el. chilisås 0%

Vatten 8.0 dl 0%

Grönsaksbuljongtärning 1.0 styck 4%

Garam masala 1.0 msk 2%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om linser > Äts ej

Kock: Primus

Tillagning (20 min )

  1. Skala och hacka gul lök.
    Skala och finhacka vitlök.
  2. Fräs (lättstek) lök och vitlök i olja några minuter. Tillsätt linser och tomatpuré och fräs i 1 minut under omrörning.
  3. Tillsätt vatten och buljongtärning och koka i ca 10 minuter under lock.
    Krydda med garam marsala, salt och peppar.

Kockens kommentar

Garam marsala är en kryddblandning från norra Indien med varierande sammansättning. Består normalt av 5-6 kryddor. Ursprungligen en het bitande krydda, som dock med tiden blivit något mildare och sötare. Finns i små burkar att köpa i handeln. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Ärt- bön- och linssoppa

Liknande recept som Indisk linssoppa (friluftsmat)