Hemlagad kallfryst likörglasstårta

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Hemlagad kallfryst likörglasstårta

Lägg till ingredienser

Bitar (12 st/tårta): 12

Äggula

12.0 

styck

Strösocker

3.0 

dl

Vispgrädde

1.0 

liter

Cointreau

3.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Frukt

 

 

Marängtoppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så vispas grädde >

 

 

Så vänder man ner >

 

 

Tillaga i glassmaskin >

 

 

Så tilllagas glass >

 

 

Om glasstårtor >

 

 

Om glass >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 372

Kcal / portion: 459

GBR (GI) / port: 3

Recept: 5504 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 30%

Kolhydrater: 22%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 123 gram)

Ingredienser

Visa:

Äggula 12.0 styck 11%

Strösocker 3.0 dl 21%

Vispgrädde 1.0 liter 65%

Cointreau 3.0 msk 3%

 

Tillbehör:

Frukt 0%

Marängtoppar 0%

 

Kockskolan:

Så vispas grädde > Äts ej

Så vänder man ner > Äts ej

Tillaga i glassmaskin > Äts ej

Så tilllagas glass > Äts ej

Om glasstårtor > Äts ej

Om glass > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Kräm: Vispa grädden fast. Vispa äggulor och socker luftigt. Vänd ner grädden i äggsmeten. Rör försiktigt om till jämn smet.
  2. I glassmaskin: Starta maskin och låt den bli kall. Häll smeten i glassbehållaren och låt arbeta till seg kräm. Tillsätt likör mot slutet av beredningen.
  3. Servera: Glassen kan serveras direkt men smälter fort på tallriken. För fastare glass ställs glassbunken i frysen ½-1 timme. Garnera med frukt eller vad som passar.
  4. Förvaring: Häll smeten i en för-fryst tillslutbar låda. Ställ in i frysen. Fettrik glass som denna tinas innan servering och serveras på gränsen till rinnig (läs mer > Så tillagas glass).

Utan glassmaskin:

  1. Blanda likören med äggkrämen innan grädden vänds ner.
  2. Klä en brödform eller skål med plastfilm och häll i smeten. Ställ in i frysen minst 3 timmar och rör om ofta i smeten under infrysningens första timmar.
  3. Servera: Fettrik glass som denna tinas innan servering och serveras på gränsen till rinnig (läs mer > Så tillagas glass).

Kockens kommentar

För mindre fettrik glass, byt ut 1/3-del av grädden mot mjölk. Blandas med äggsmeten innan vispgrädden vänds ner.

Kallfrusen glass är kall glassmet som fryses, till skillnad från "sjuden glass" där glassmeten först värms upp till 72-82°C innan den fryses. Läs mer > Så tillagas glass.

Alternativ

Sjuden glass i glassmaskin

Fler recept inom Hemlagad glass ¤

Liknande recept som Hemlagad kallfryst likörglasstårta