Frasig smördegsinbakad korv ¤

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Frasig smördegsinbakad korv ¤

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Grillkorv

4.0 

styck

Smördegsplattor fryst

2.0 

styck

 

Tillbehör:

 

Senap svensk

 

 

Ketchup

 

 

 

Kockskolan:

 

Om inbakning >

 

 

Om smördegar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 327

Kcal / portion: 281

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1124 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 23%

Kolhydrater: 20%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 86 gram)

Ingredienser

Visa:

Grillkorv 4.0 styck 44%

Smördegsplattor fryst 2.0 styck 56%

 

Tillbehör:

Senap svensk 0%

Ketchup 0%

 

Kockskolan:

Om inbakning > Äts ej

Om smördegar > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Tina smördegsplattorna, men se till att de är kalla och mjuka vid tillagning.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Halvera smördegsplattorna. Rulla in en korv i varje halva.
  4. Sätt in i ugn 15-20 minuter tills smörgen blivit krispigt porös och gyllene.
  5. Servera med senap och ketchup.

Kockens kommentar

Ett enkelt hemlagat alternativ till smördeg är så kallad blixtsmördeg. Det ger luftigt bröd men inte lika frasigt (se dito recept). Läs mer > Om smördegar.

Alternativ

Blixtsmördeg

Fler recept inom Ugnstekt korv

Liknande recept som Frasig smördegsinbakad korv ¤