Krabba Kabaré, skaldjursaladåb

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Krabba Kabaré, skaldjursaladåb

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Krabbkött kokt, rensad

200.0 

gram

Räkor skalade

100.0 

gram

Gröna ärter frysta

50.0 

gram

Morot

0.5 

styck

Chilifrukt mild sort

2.0 

styck

Grön sparris konserv

4.0 

styck

Kalvbuljong avfettad

6.0 

dl

Sherry (torr)

2.0 

msk

Gelatinblad

6.0 

styck

Rund 2 dl-skål >

4.0 

styck

 

Sås:

 

Majonnäs lätt

1.0 

dl

Grädde

2.0 

msk

Kapris

2.0 

tsk

Bostongurka

1.0 

msk

Persilja finhackad

1.0 

msk

Citronjuice

1.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om fondgelé >

 

 

Om inkokning, aladåb >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Rotari Brut Riserva

Mousserande torrt vitt vin
Pris: 99 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 195

GBR (GI) / port: 0

Recept: 779 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 5%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 258 gram)

Ingredienser

Visa:

Krabbkött kokt, rensad 200.0 gram 6%

Räkor skalade 100.0 gram 14%

Gröna ärter frysta 50.0 gram 4%

Morot 0.5 styck 2%

Chilifrukt mild sort 2.0 styck 2%

Grön sparris konserv 4.0 styck 1%

Kalvbuljong avfettad 6.0 dl 6%

Sherry (torr) 2.0 msk 4%

Gelatinblad 6.0 styck 4%

Rund 2 dl-skål > 4.0 styck %

 

Sås:

Majonnäs lätt 1.0 dl 40%

Grädde 2.0 msk 14%

Kapris 2.0 tsk 0%

Bostongurka 1.0 msk 2%

Persilja finhackad 1.0 msk 0%

Citronjuice 1.0 msk 1%

 

Kockskolan:

Om fondgelé > Äts ej

Om inkokning, aladåb > Äts ej

Tillagning (5 min + 12 tim )

  1. Skala och tärna morot. Koka den i 5 minuter. Låt svalna. Skär sparris i små bitar. Ansa chilin, ta bort det vita. Finhacka.
  2. Blöt gelatinet i lite kallt vatten i 5-10 minuter. Koka upp buljong (eller vatten och koncentrerad fond) med sherry i en kastrull. Kläm lätt med handen vattnet ur gelatinbladen. Tillsätt bladen till buljongen. Ta av från plattan.
  3. Ta fram små, 2 dl runda skålar. Fyll skålarna med ingredienserna. Fyll upp med buljongen. Sätt in i kylskåp minst 6 timmar, gärna över natt.
  4. Blanda alla såsingredienserna. Smaka av med salt/peppar. Ställ kallt i kylskåp.
  5. Servering: Värm skålarna i en form med lite varmt vatten några minuter. Vänd skålarna upp och ned så att innehållet lossar. Servera med såsen till.

Kockens kommentar

Välj helst färskkokt krabbkött. Tillaga aladåben kvällen före måltiden, så att den geléar till sig ordentligt. Tillred även såsen i förväg (dagen före, eller samma dag). Sen tar uppläggning endast 5 min. Perfekt förrätt vid en finare middag. Denna rätt är en så kallad aladåb, det vill säga inkokt kött som fått kallna i sitt spad. Läs mer > Om inkokning, aladåb.

Andra aladåber

Klassisk laxaladåb

Matjestarte, sillaladåb

Jambon de persil, skinkaladåb

Vegetarisk grönsaksaladåb

Fler recept inom Krabbförrätter

Liknande recept som Krabba Kabaré, skaldjursaladåb