Pizza polposo, välfylld, köttig pizza

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pizza polposo, välfylld, köttig pizza

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Pizzadeg:

 

Vetemjöl

500.0 

gram

eller

8.3 

dl

Jäst färsk

25.0 

gram

Vatten

3.0 

dl

Olivolja

2.0 

msk

Salt

1.0 

tsk

Bakplåtspapper

 

 

Pizzautrustning >

 

 

 

Fyllning:

 

Pizzasås

2.0 

dl

Nürnberger }

3.0 

styck

Salami

100.0 

gram

Parmaskinka skivad

75.0 

gram

el. andra korvar }

 

 

Mozzarella

250.0 

gram

Olivolja

4.0 

msk

Oregano torkad

1.0 

tsk

 

Kockskolan:

 

Om pizza >

 

 

Så lagas pizza >

 

 

Så knådas, rivs deg >

 

 

Om tomatsåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 275

Kcal / portion: 997

GBR (GI) / port: 28

Recept: 3990 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 14%

Kolhydrater: 26%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 362 gram)

Ingredienser

Visa:
Pizzadeg:

Vetemjöl 500.0 gram 44%

eller 8.3 dl %

Jäst färsk 25.0 gram 1%

Vatten 3.0 dl 0%

Olivolja 2.0 msk 6%

Salt 1.0 tsk 0%

Bakplåtspapper Äts ej

Pizzautrustning > Äts ej

 

Fyllning:

Pizzasås 2.0 dl 7%

Nürnberger } 3.0 styck 2%

Salami 100.0 gram 9%

Parmaskinka skivad 75.0 gram 5%

el. andra korvar } 0%

Mozzarella 250.0 gram 16%

Olivolja 4.0 msk 11%

Oregano torkad 1.0 tsk 0%

 

Kockskolan:

Om pizza > Äts ej

Så lagas pizza > Äts ej

Så knådas, rivs deg > Äts ej

Om tomatsåser > Äts ej

Tillagning (1 tim 30 min )

Denna pizzadeg år tillredd på "svenskt vis". Kan också tillredas på italiensk kalljäst eller varmjäst deg, vilket tar längre tid. Se respektive recept via länkar nedan. Läs mer > Så lagas pizza.

  1. Deg: Lös jäst i vatten (färsk jäst i 37°C, fingervarmt). Blanda mjöl och salt. Tillsätt jästvätska, vatten och matolja. Blanda väl och knåda ("riv") degen elastisk (läs mer > Så knådas, rivs deg). Dela degen i antal pizzor. Forma till runda bollar. Låt jäsa under duk till dubbel storlek i 30-60 minuter.
  2. Tillbehör: Förbered pizzasallad om sådan önskas. Se recept via länk nedan.
  3. Tomatsås: Det finns färdig tomat-/pizzasås att köpa i butik, eller så tillreder man egen tomatsås (se recept via länk nedan).
  4. Förvärm ugn i god tid 250°C+, inklusive ugnsplåt eller pizzaplåt/pizzasten om sådan finns.
  5. Pålägg: Skär korv, skinka och mozzarella i bitar.
  6. Pizza: Tillaga en pizza i taget. Kavla ut degen till tunna rundlar. Lägg över på bakplåtspapper. Bred på pizzasås, men inte ända ut till kanten. Fördela ost, garnera med basilikablad. Strö över oregano. Ringla över lite olivolja.
  7. Grädda i ugn 10-15 minuter.

Kockens kommentar

Polposo = rik på massa, köttig.

Alternativ

Pizzasallad

Hemlagad pizzasås

Svensk pizzadeg

Italiensk kalljäst pizzadeg

Italiensk varmjäst pizzadeg

Fler recept inom Pizza

Liknande recept som Pizza polposo, välfylld, köttig pizza