Almejas a la marinera, vinkokta små musslor utan sås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Almejas a la marinera, vinkokta små musslor utan sås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Hjärtmusslor med skal

1.0 

kilo

el. venusmusslor

 

 

Vetemjöl

2.0 

msk

Torrt vitt vin

3.0 

dl

Chilifrukt färsk

2.0 

styck

Persilja

0.5 

knippe

Olivolja

3.0 

msk

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om musslor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Codorniu Selección Raventós

Mousserande torrt vitt vin
Pris: 99 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 247

GBR (GI) / port: 0

Recept: 988 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 6%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 191 gram)

Ingredienser

Visa:

Hjärtmusslor med skal 1.0 kilo 38%

el. venusmusslor 0%

Vetemjöl 2.0 msk Äts ej

Torrt vitt vin 3.0 dl 21%

Chilifrukt färsk 2.0 styck 2%

Persilja 0.5 knippe 1%

Olivolja 3.0 msk 34%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 5%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om musslor > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Tvätta musslorna i en bunke med saltat vatten och lite mjöl. Låt ligga cirka 10 minuter (så att de "spottar" ut sanden). Upprepa gärna proceduren.
  2. Skala och finhacka chili och persilja.
  3. Stek chili och persilja med olivolja i en kastrull på medellåg värme i cirka 1 minut. Tillsätt musslorna och häll över vinet. Låt koka på hög värme i 3 minuter (eller tills musslorna öppnar sig). Salta och peppra.
  4. Lägg upp på fat och servera tillsammans med en citronskiva.

Kockens kommentar

Almejas a la marinera = småmusslor på sjömannens vis. Vanligen hjärt- eller venusmusslor (läs mer > Om musslor). Klassisk rätt i Spanien som vanligtvis serveras i smakrik sås. Se recept via länk nedan.

Alternativ

Almejas a la marinera med sås

Fler recept inom Tapas

Liknande recept som Almejas a la marinera, vinkokta små musslor utan sås