Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Vatten

3.0 

dl

Strösocker

2.5 

dl

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Apelsin hel

1.0 

styck

Mousserat vin

1.0 

dl

Äggvita

2.0 

styck

Florsocker

1.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om sorbet, sherbert >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 236

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1417 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 31%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 173 gram)

Ingredienser

Visa:

Vatten 3.0 dl 0%

Strösocker 2.5 dl 67%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%

Apelsin hel 1.0 styck 5%

Mousserat vin 1.0 dl 5%

Äggvita 2.0 styck 2%

Florsocker 1.0 dl 17%

 

Kockskolan:

Om sorbet, sherbert > Äts ej

Tillagning (30 min + 3 tim )

  1. Koka ihop socker och vatten på medelhög värme till en lag.
  2. Skala citrusfrukterna och pressa ur saften. Häll skalen i lagen och låt koka i ytterligare några minuter. Tag kastrullen från värmen och sila bort skalen.
  3. Häll citrussaften och hälften av det mousserade vinet i sockerlagen. Ställ i frysen 1 timme.
  4. Tag ut och vispa runt kraftigt så att alla iskristaller slås sönder. Ställ in i frysen igen i 1 timme.
  5. Vispa äggvita till ett hårt skum och sikta ner florsockret i omgångar. Blanda skummet i sorbeten. Ställ in i frysen i cirka 1 timme till, eller tills den har frusit ordentligt.
  6. Servera i skålar eller i martiniglas som på bilden. Häll en skvätt champagne på varje portion.

Kockens kommentar

Champagnesorbet passar som dessert på finare middagar eller som mellanrätt (mellan för- och huvudrätt). Läs mer > Om sorbet, sherbet.

Alternativ

Sorbet grundrecept

Kokos- och limesorbet

Ingefärs- och citrongranité

Fler recept inom Sorbet, sherbet, granité ¤

Liknande recept som Champagnesorbet